Sunday, 7 October 2012

Words Aren't Enough


So here's the story for today. I've been craving for a post since a few days ago, and I typed everything, but then I erased everything. Deleted, I mean. Or backspaced. It's just a stuff from the hearts that I thought I will vomit myself if I re-read the post. So I delete it. After all, I am the one and only one who will read this blog anyway. Haha

It's 7 October 2012, 4.01 in the afternoon, and I'm sitting in front of my laptop, surfing the net from 12 noon, scrolling quotes. Oooooouh ! I loves quotes a lot ! I can spend my day just to re-read all the quotes because I found it was so refreshing when I read it. And quotes help me to say all the unsaid words :)

Yesterday, one of my batch-mate loss her father. She is Sabahan, and her father died from an accident, which I'm not really sure how and why myself. It's painful to listen to her crying. I can't exactly recall how I react when I heard the news, but in a blink of eyes, I imagined myself in the situation. And I called my parents, told them the bad news and ask if they were okay. Unexpectedly I'm like crying. I miss my parents so much ! And knowing that she -the friend of mine- will never able to talk to her father like I did, I feel very sad. She is the eldest child in the family, and she's close with her father. 

Traveled from Sabah to Kuala Lumpur, only a few times per year having the opportunity to met with our beloved ones. And then drowned in the busy schedule, some days we just gave up to the tiring routines and didn't manage to give a call to them. Sometimes. And there's this imagination of losing someone who were very close, very familiar, very dear to me while I am far away comes to my mind. And I end up crying myself. But I never thoughts that this will come to reality, happens to my own friend. 

I afraid I might not have a chance to tell them how much I care, how much I love them, how much I appreciate them, how much I want to bring happiness to them, and how much I am thankful to God for giving me such a beautiful family. I have Mama and Papa who always there when I am totally lost, my sisters who became my best friend, my love and my lovely sisters, and my brothers who until now, proudly says the best brothers I have ! And my little Adung, who gives me a million reason to live life, to stand up and to achieve my goals in life. I love all of you ! I know words weren't enough to show my love, so I am on my way achieving something for our future life. Wait for me everyone, I want you all to have my very own gift, one fine day.

And I have these friends, who walks with me along the journey of my life. Nana and Lyeen :D Met them in two different places, and they stay in a very special place in my heart. We argued, we cried together, we laugh together, do sleep-overs, watch movies together, sing the most jiwangs songs together, eat at midnight, read the novels, plays together -netball and volleyball-, treasure the friendship, ignore each other, crawling back to befriend, we shout at each other, post a crazy and useless on Facebook, and tease each other ! And we are all in the middle of a stairway to become a TEACHER ! :D

Words aren't enough to show how much you care. Action did. And I hope by spending a moments with them, through phone calls, through text messages, through chat, through hanging out, I am someone worth the time for them :D


# I love you all !

Ever Been There?

Yes. And deleted the long typed text :D
It's sad to realise that there were so much to be shared,
but you just knew that he wouldn't care at all.
Walk away or try it harder. But then, is it worth it ?

Do You Still Like Him ?


I really love quotes !
And hey. This one is so true for me :D

Sunday, 9 September 2012

What A Lonely Day !

Hai ! :)

Today is Sunday. Yesterday is Saturday. Tomorrow is Monday. wheeeeww ! What a day.

So, yesterday, I woke up in one of my class mate's room. Haha. It's the second time I did hang over there until the clock strikes 10 o'clock. We had a long chat, and laugh a lot, shout a lot, sang a songs, and yes, we had this very serious talk about life.

There's so much that had happen lately among us. Among my beloved close friends. Among my class mates. And yeah, we had a talk about it. We shared our opinion about what we should do, what we supposed to do and so on, but one things I can't get off my mind through this conversations is Aida's words.
" Tak payahlah bercinta. Sakit bha tu "

So, bergantung kepada setiap insan lah, bagaimana nak uruskan CINTA agar tak terlalu menyakitkan diri anda sendiri.

Back to the topic! Today is my lonely day ! :)
Lyeen asked me to hang out, but I didn't feel into it. So, I just stuck myself in my room, listening to musics, doing some self-reflection, do some reading, messaging, rearrange my stuff, and my room, do some karaoke, updated the Pesta Hoki's file. And really awful to admit, crying again. 

I am not crying because of a person, but because of the memories that keep haunts me every moment I am alone. Just the memories, not the person that paints the memories in my life. And not to forget, I had been in a very busy days lately, being ignored, being blamed on, being forced. Worst of all, I miss my family so much. And that's brought the tears in my eyes.

You know, today I feel very sad. and lonely. and missing something. longing for something. I can feel it when I smile, and I am not sure what does that smiles looks on me. For real, I know it's fake. It's like I'm watching everyone that so close to me, now pulling me away, and attached to other person, and ignored me, and forget about my presence and then out of nowhere I blame myself for that. Maybe they're sick of my company. And again, I blame myself for that.

That's the end of the story about my lonely day.

Saturday, 18 August 2012

Me and Them :D

Sekarang ni sepatutnya dah ada kat rumah. Huuuu. Sedih ! Menyesal beli tiket lambat ! Tapi saya sedih-sedih ni, mesti Cik Lyeen, Liza Awesome and Mr. Gapik lagi haru kan ? Raya ni. Kasihan bha kamu geng ! HAHA. Okey saya nak perkenalkan, ini adalah..

Ini adalah Cik Liza (Kanan) adik Cik Lyeen(Kiri). Well.. memandangkan Cik Lyeen tu dah macam adik saya *cheeewaah !*, maka Cik Liza ni juga merangkap adik saya jugala. HAHA. Dia sekarang penuntut di Universiti Islam Antarabangsa. Berumur 19 tahun. Kan Lyeen ? hehe. Dan dia berkunjung ke asrama kami selama beberapa hari sebelum kami semua bertolak ke airport pada hari isnin nanti :D

Maka, sepanjang beberapa hari yang sangat free ini, kami membuat kerja gila yang memang gila. Sebenarnya tak berapa gila, tapi saja nak rasa macam betul-betul gila masa nak post entry ni. HAHA

Ini kami. Floe, Mash dan Lyeen. Room-mate saya (jiran sebenarnya). haha
*Thanks gambar Mash :)
 
Ini pula Masnie, yang ditinggalkan oleh room-matesnya seorang diri di bilik dia yang besar tu. Maka, dia pun join the group. haha. Group bising je sepanjang hari.

Memandangkan banyak masa terluang, maka saya, Lyeen, Mash, dan Masnie memutuskan untuk menonton movie. Okey movie. Yang extraordinarynya adalah, kami memilih movie seram untuk tontonan sepanjang malam itu. HAHA. Sudahlah 3 manusia itu selama ini tak cun tengok movie seram, entah mengapa masa nak cuti, masa asrama KKAA tu, tiba-tiba nak tengok pula cerita macam tu. haha.

Okey baiklah. Ini adalah antara movie-movie yang kami telah marathon selama 2 malam ! :D

1. Bunshinsaba
2. The doll Master
3. Cello
4. Whispering Corridors
5. Dark House
6. Apartment
 7. Muoi Thai
8. The Dead Friend
9. Hensel and Gretel

Sebenarnya nak masukkan gambar-gambar movie tu dalam entry ni, tapi saya pula yang seram bila buka balik entry ni satu hari nanti. hehe. So, kalau ada sesiapa yang berminat untuk mencari movie seram, saya syorkan sila cari movie-movie kat atas. Tak best sangat pun, cuma.. Mungkin korang boleh tersentak jugalah masa tengok movie ni. hehe

Best pula bila tengok ramai-ramai. Tak rasa seram sangat. hehe


# Tak sabarnya nak balik rumah !

Friday, 17 August 2012

Demi Lovato - Give Your Heart A Break lyric


The day I first met you
You told me you'd never fall in love
But now that I get you
I know fear is what it really was

Now here we are, so close
Yet so far, haven't I passed the test?
When will you realize
Baby, I'm not like the rest

Don't wanna break your heart
I wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste

So let me give your heart a break
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh, yeah yeah

On Sunday, you went home alone
There were tears in your eyes
I called your cell phone, my love
But you did not reply

The world is ours, if you want it
We can take it, if you just take my hand
There's no turning back now
Baby, try to understand

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste

So let me give your heart a break
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break
There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh, yeah yeah

When your lips are on my lips
And our hearts beat as one
But you slip right out of my fingertips
Every time you run, whoa

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break

Cause you've been hurt before
I can see it in your eyes
You try to smile it away
Some things, you can't disguise
Don't wanna break your heart
Baby, I can ease the ache, the ache

So, let me give your heart a break
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break
There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break
Your heart a break

Oh yeah,yeah

The day I first met you
You told me you'd never fall in love

I'm Waiting

Saya pun tak tahu sebenarnya.

Saya menunggu. 

Tapi kalau tiada juga, tidak apa.

Saya tunggu pula sebelum balik di penghujung semester nanti.

Kalau tiada juga, tidak apa.

Saya tunggu sehingga beberapa hari sebelum cuti pertengahan semester 3 kita nanti.

Kalau tiada juga, tidak apa.

Saya tunggu sehingga beberapa hari sebelum cuti penghujung semester 3 nanti,

Saya akan menunggu. Sehingga saya betul-betul telah penat menunggu.

Sementara saya masih mampu menunggu ni, tapi kalau kau tak datang-datang, saya doakan saja kau.

Tak sempat jumpa untuk ucap selamat jalan, tidak apa. Kalau tak ada mesej pun untuk mengucapkan selamat bercuti, tidak apa. Kalau tak ada mesej langsung sepanjang cuti, sepanjang PBS nanti pun, tidak apa.

Saya ucapkan dalam hati saja. Saya tunggu saja kalau tiba-tiba kau boring sangat-sangat, mungkin tiba-tiba kau mesej kan. Tapi kalau tidak ada juga, tidak apa.

Saya pun tak tahu kenapa begini. Tapi, biarlah kan. Bukan kau tahu dan sedar pun.

* Selamat jalan, selamat balik, selamat bergembira dengan keluarga, selamat bercuti dengan tugasan yang berlambak, selamat ber-PBS, selamat menjalani hidup kau. Dan sehingga kita berjumpa kembali. Eh, tak. Sehingga saya nampak kelibat kau lagi. Selepas 2 minggu. Baik-baik di kampung ! *

# I miss you

Thursday, 16 August 2012

Avril Lavigne - Fall To Pieces lyric

I looked away
then I look back at you,
You try to say
the things that you can't undo,
If I had my way
I'd never get over you,
Today's the day
I pray that we make it through.

Make it through the fall,
Make it through it all.

And I don't wanna fall to pieces
I just wanna sit and stare at you.
I don't wanna talk about it
And I don't want a conversation
I just wanna cry in front of you.
I don't wanna talk about it
'Cause I'm in love with you.

You're the only one
I'd be with till the end.
When I come undone
you bring me back again.
Back under the stars,
Back into your arms.

And I don't wanna fall to pieces
I just wanna sit and stare at you.
I don't wanna talk about it
And I don't want a conversation
I just wanna cry in front of you.
I don't wanna talk about it
'Cause I'm in love with you.

Wanna know who you are,
Wanna know where to start,
I wanna know what this means.

Wanna know how you feel,
Wanna know what is real.
I wanna know everything... Everything.

I don't wanna fall to pieces
I just wanna sit and stare at you.
I don't wanna talk about it
And I don't want a conversation
I just wanna cry in front of you.
I don't wanna talk about it.

And I don't wanna fall to pieces
I just wanna sit and stare at you.
I don't wanna talk about it
And I don't want a conversation
I just wanna cry in front of you.
and I don't wanna talk about it
'Cause I'm in love with you.
I'm in love with you,
'Cause I'm in love with you.
I'm in love with you,
I'm in love with you...

Tuesday, 14 August 2012

Ada Apa Dengan Jam 0400 ?

Ada apa dengan jam 0400, ataupun 4 pagi ? 

Apa ? APA ? APA ??????

Sebenarnya..

Beberapa hari sejak kebelakangan ini saya hanya akan tidur apabila angka jam digital di lappy saya menunjukkan angka 4 pagi. 

Kenapa ?
Mengapa ?

Sebab...

Saya takut sangat-sangat nak tidur awal..
Saya mimpi buruk..
Saya rasa sesak nafas..


Ehhhhh ! Salah-salah ! Tak betul tu catatan kat atas ! haha

Sebenarnya saya tidur pada jam 4 pagi kerana saya nak siapkan tugasan kursus ni. hehe. Tak ada kaitan dengan benda-benda lain.

Sebab lain ?
Sebab biasanya kalau saya tidur awal, yakni dalam jam 11.30 pm -> 1.00 am.. Nescaya pada hari esoknya saya akan menjadi zombie dalam kelas. haha. Mengantuk sangat-sangat walhal tidur lama tu. 
Tapi yang ajaibnya, apabila saya tidur lambat, iaitu sekitar jam 3.30 pagi->4.30 pagi, saya akan sangat hiperaktif dalam kelas, dan sangat happening, sangat segar. hehe

Tak caya ? Tanya Leen ! She knows me very well ! hehe.

Maka, sesungguhnya, jam 4 pagi ney tak ada apa-apa yang buruk berlaku. Saya sihat je sehingga jam 4 pagi. Syukur Tuhan ! hehe. Saya cuma nak kongsikan salah satu tabiat pelik saya *pelik sangat, kata room mate ku* hehe..


# Emosional lebih sikit masa sunyi-senyap ni. Jangan hairan dengan Post2 Fb dan entry blog yang jiwang je :D

Bergaduh ke ?

Kisah benar di pagi Khamis yang lalu.

Ada orang tegur. Saya bergaduh ke dengan dia sampai tak bertegur langsung.

Err. Tak tahu nak jawab apa.

"Kami tak gaduh laa. Just busy dengan assignment. Kami ada bertegur juga. Cuma tak kerap dah." 

Tu saja yang selalu menjadi jawapan saya. Betullah kan. Sekarang ni semua sibuk dengan assignment. Saya sibuk dengan kawan saya, dan dia sibuk dengan kawan dia.

Then the next question. 

"Korang dah break ke? Dia curang ke?"

.... PERGHHHH !!! Ni soalan yang buatkan saya terkedu seketika. 

"Ehhh. Taklah. Kami okey ja."

TERSENTAK ! 

Rupanya masih ada yang tersilap menilai dengan hubungan kami selama ni. Saya dan dia cuma sahabat. Yang mungkin tersalah menilai perasaan masing-masing apabila sudah terlalu rapat. 

Kalau nak terangkan segala-galanya, memang memakan masa yang panjang. Dan rasanya tak ramai yang akan faham. Bestfriend saya faham. Sebab they know me, and him. And they know the real story. So, tak suka memanjangkan perbualan pasal benda tu, saya jawab macam tu sajala. 'kami okey'. 

Tak couple pun. Sekadar teman tapi mesra. Dan akhirnya kami mengambil keputusan untuk menjadi kawan sahaja. This is the best decision for both of us.

Soal curang tak curang, tak ada langsung. Rasanya sebab post-post saya kat FB yang menyebabkan ada yang salah faham kot. Sorry kawan, gara-gara saya, ada pula yang ingat kau curang dalam persahabatan kita. HAHA

Walau apapun, tak bercakap tak bermaksud tak kawan. Some time, friends only speak among them through prayers. :)

# Teman tapi mesra.

Wednesday, 25 July 2012

Again

I miss my family so much. 

Crying.

Screaming in my heart.

Praying.

Wishing I am home now.

# I miss my little inspiration, so much T____T #

Sad Part

Move on.

Such an easy words to say. As if you can say it straight to my face and then in the blink of eyes, I manage to move on.

No. It is not as easy as that. And that's the saddest part in this 'i want to get over him' struggles.

Ya. Saya sangat pandai menasihati rakan-rakan saya untuk menghadapi masalah-masalah mereka dengan segala macam kata-kata motivasi. But then, when I'm facing something myself, I don't know how to react. 

Yes. I did try to move on as fast as I can, but I failed to do so. I can't forget every little details of moments that I SHOULD had forgot today. 

And hell yeah. It's hurts so much to bear all this to myself. 

But I can act like nothing had happened between you and me, or him and her, or her and him, or between us that ever hurt me. And I'm glad you don't know anything about this.

This 2nd semester seems to be great. It's really great. My class mates were great, understanding than ever, lovelier, funnier, crazier and we get along very well. But I still feel this hole deep inside me. Maybe that hole is the place that I used to save for you. HAHA. Pathetic.

# time will heal all the broken soul #

Monday, 23 July 2012

Kuliah Di Bulan Puasa :D

*sigh*

Sepatutnya hari ini membentangkan hasil tugasan Literasi Bahasa, tetapi malangnya hasil kami entah di mana. Ni la susahnya kalau kerja tu bercerai-berai dan dipegang oleh orang-orang yang berlainan. hmmm.

Pembelajaran ketika bulan puasa. Fuhh ! Mencabar tak mencabar ? haha. Biasanya kalau mengantuk dalam kelas, terus minum air ke, makan Choki-choki ke. Tapi dalam berpuasa ni, tak boleh makan apa, tak boleh minum apa, just.. BUAT BISING ! YEAH ! haha. Mengacau orang-orang yang sedang membentang ! hehe

Pensyarah kami, Dr. Sabri bin Che Man, ataupun mesra dengan ABAH :) mengajarkan kaedah pengajaran membaca dengan beberapa teknik baharu, yakni PANDANG dan SEBUT. Caranya ? Cikgu akan sediakan Kad Imbasan yang mempunyai gambar-gambar berkenaan dengan perkataan yang ingin diajarkan pada hari tersebut, iaitu gambar, huruf-huruf yang membentuk perkataan yang ingin diajarkan serta suku kata yang berkaitan.. Sebagai contoh, hari ini, kumpulan Charlie dari PISMP 2C mengajarkan tentang RUSA. Maka mereka menyediakan gambar seekor rusa untuk ditunjukkan kepada murid :) Dengan cara tu, murid-murid akan lebih tertarik untuk belajar. Lepas tu, cikgu mengajarkan cara membaca dengan menggunakan lagu, ataupun menyanyikan ayat tersebut.

Best tak best kuliah saya ? hehe. Hari ni tak mengantuk sangat. Berkat puasa kot :P

Tahniah kepada semua yang membentang hari ni. Saya pun nak juga ! Khamis ! Pasti saya akan cari bahan-bahan tu dan bawa sendiri ke kuliah. Lagi senang. Kan ? :)

Dua hari dah berpuasa penuh, jadi saya yakin saya akan dapat berpuasa penuh selama sebulan ini dengan jayanya. Kecuali hari-hari tertentu la.. haha

Okey bye !

Saturday, 21 July 2012

Rindu

Rindunya nak balik rumah.

Kalau dapat, nak balik hari ni juga.

Nak jumpa mama, bapa, Icha, dan yang lain-lain.

Rindu dengan udara pagi di Kampung Moyog.

Rindu dengan aroma kopi setiap pagi di rumah tua kami.

Rindu dengan bebelan mama, omelan papa, celoteh Icha, huru hara Putik, Miming, Giuk..

Rindu dengan karenah si kucing dan anjing yang memeriahkan suasana di rumah.

Rindu dengan rutin menonton televisyen sehingga lewat malam di rumah.

Rindunya !

Puasa si Floe : Cerita 1

Selamat berpuasa ! :D

Maka hari ini, 21 Julai 2012, bermulalah sesi berpuasa bagi umat Islam selama sebulan. Walaupun saya bukan Muslim, tetapi saya pun ikut puasa juga :) Last year, saya dapat mengikuti puasa sehingga hari terakhir, siap dengan sesi mengganti puasa lagi ! haha

So, hari ini, I mean, pagi ini, saya tak tidur langsung. Sebabnya ? Sebab petang semalam saya dah tidur sepuas-puasnya. Tak sengaja tertidur masa petang, selama berjam-jam. Terbangun saja, terus bersiap untuk berpindah bilik. menemani Tracey yang keseorangan kerana Memiey, rumate dia balik p Sarawak. Puasa pertama untuk Ramadhan ini, sudah semestinya setiap insan mengimpikan untuk meraikannya dengan insan tersayang. Semoga selamat kembali ke pangkuan keluarga dan juga kembali semula ke IPG KBM, sahabat ! :D

*Sigh*
Hari pertama puasa. Bersahur ala kadar sahaja kerana tidak tahu apa yang perlu dimakan. Kalau Cik Lyeen ada mesti dah macam-macam ada makanan tadi :D 
err. Disebabkan sahur tadi hanya ala kadar, maka.. sekarang saya lapar sudah ! Macam mana ney ? HAHA

Okey Floe.. Tahan.. Tahan.. Tahan.. alaaaaaa.. 12 jam saja pun :P
12 JAM SAHAJA ! hehe.
Well.. First day will always be the tough day ever when we're facing something new.
And it is first day of fasting month. So, it's going to be tough.
And I know I can do this ! HAHA

Today's plan ?
1. tengok movie
2. update blog
3. karaoke sendirian berhad
4. update bilik :D
5. update assignment
6. err. tidur ? :D :D
7. BAZAR RAMADHAN ! hehe

Today's quotes : If you want it, go for it. Challenge yourself. You never know what you're capable of if you never go across your comfort zone ! God bless !

Thursday, 12 July 2012

Empty

Rasa kosong sangat. Tak ada apa-apa yang membuatkan saya teruja di sini. Well, my friends did. They did excite me but.. somehow there's something stayed empty in me :D It's strange. This feeling is strange. And the emptiness makes me a stranger to my friends too.

Many things distract me from my tutorials. I miss the Askar Wataniah's routines, my Askar Wataniah's buddies, I'd nearly gone crazy missing my family, and I did a crazy things to get away from this craziness. Weird huh ? I can't understand myself very well too. at this moment. In this situation. I get moody easily, I can be very sensitive, and in a moment, I can be very happy, and I can be very blur.

What is this actually ? What's happening ? It's like I don't know myself. I do things that I know I will regret later, yet I did it. I say bad words a lot. I hurt other's feeling often. I became too selfish and egois. This isn't me. But I don't know what to do. I laugh a lot just to get away from this strange feeling. I talk a lot just to ignore this feeling. 

The feeling of breaking down. And I don't know why ! It's strange. Unknown.

The days passes, just passes. And until today, I'm looking into myself. What did I do wrong until there's a feeling of something wrong happening within me now ?

I want to talk about this to somebody, but wouldn't it annoys them to hear all this crap ?

Empty. Empty..

# emptiness

Tuesday, 26 June 2012

ASKAR WATANIAH

So, here we goes ! Setelah sebulan tak jenguk blog, today I am writing again ! haha. Banyak cerita, tapi tak tahu nak cerita tu bagaimana. okeylah. First sekali nak cerita tentang ASKAR WATANIAH yang banyak mengeraskan saya ney. Pastu, next post kalau rajin kita sama-sama nantikan apa yang termampu saya ceritakan okey ? hehe

26 Mei 2012 yang lalu, saya dan 20 member IPG yang lain mendaftarkan diri di Rejimen 515 Askar Wataniah 2. 11 orang dari IPG saya, Kampus Bahasa Melayu dan 10 orang dari IPG Kampus Bahasa Antarabangsa. Awal pertemuan, semuanya masih malu-malu, dan masih senyap. Yalah. Tak keluar lagi segala macam perangai tu. haha. Dah daftar tu, dimasukkan ke dalam platun-platun tertentu. Awalnya ada 5 platun, tapi akhirnya platun 5 dibubarkan kerana kebanyakan ahlinya menarik diri daripada kursus ini. Huuuuuu. Sedih ! Sebab saya merupakan ahli platun 5 ney. Lepas 2, kami memang dah rapat giler-giler dalam platun tu. Tapi apakan daya, TERPAKSA dibubarkan. 

Berada dalam kursus tu selama sebulan, macam-macam benda saya belajar. Paling penting, belajar cara berhadapan dengan pelbagai ragam manusia daripada pelbagai peringkat umur dalam pelbagai situasi. Nasib baik saya ni jenis yang mudah mesra dan boleh bergaul dengan ramai orang. So, dipendekkan cerita, beberapa hari kat sana, memang dah ramai geng dah. terutamanya geng lelaki sebab saya ni memang lebih mudah rapat dengan lelaki dibandingkan dengan wanita. Well, saya kan keras dan ganas. HAHA. Okey itu semua merupakan tanggapan para jejaka Perajurit Muda siri 3 2012 REJ 515 AW :) sepanjang tempoh kursus tu, nampaklah pelbagai ragam manusia. Ada yang lurus bendul, ada yang degil, ada yang berlagak, ada yang rajin, ada yang pendiam, ada yang berpuak-puak, ada yang happy-go-lucky, ada yang tak boleh berhenti bercakap, ada yang suka mengelak tugas atau tanggungjawab, ada yang terlebih mesra, ada yang terlebih bersemangat, ada yang... MACAM-MACAM ADA ! haha. Ada juga yang kita sangka baik, rupanya hanya berpura-pura. Ada yang luaran nampak bengis and jahat, tapi sebenarnya sangat baik hati.

Dalam kursus inilah pertama kalinya saya berguling a.k.a side roll di atas jalan tar, dalam pelbagai cuaca. Panas ada, hujan ada, mendung ada, siang ada, malam pun ada. Pelbagai jenis jump juga dipelajari. Larian dan lompatan memang tak terlepas daripada rutin harian. Yalah. naik ke bilik di asrama pun berlari-lari, turun pun berlari-lari. Ke dewan makan pun begitu, ke tempat latihan apatah lagi. Tapi pengalaman paling best adalah semasa latihan kawad dan juga latihan senjata. Saya dulu memang mempunyai pengalaman berkawad, tapi sekadar cara berkawad biasa. Alaaaa, kawad sekolah. hehe. Masuk je AW ni, FUHHHH ! jadi ketua perbarisan pula. Bagi arahan segala macam. ehh. bukan arahan. HUKUMAN. hehe. paling ingat kata jurulatih semasa berkawad :

"Hangpa kawad kena geram"

Bila tiba kuliah malam pula, maka... jeng jeng jeng ! semua tahan mata yang mengantuk. kalau tak memang kena dengan tepukan manja dan ketukan penuh kasih sayang daripada jurulatih-jurulatih yang bertugas. haha. "Kelas saya dibenarkan tidur, tetapi mata mesti celik, dan muka menghadap ke hadapan". Itu pesanan ikhlas daripada beliau sebelum kelasnya bermula. Comel tak comel ? haha. Pastu kena bagi rehat 5 minit, semua berlarian ke Kantin yang kecil molek untuk membeli AIR SEJUK yang ada ais batu. haha. dahlah setiap pagi ada latihan kecergasan, tak sedar diri nak minum air sejuk. haha. Takpe, akhirnya semua lulus kursus ney kan kan kan ? hehe

Menu makanan, hari-hari makanan yang sama cuma cara masakan berbeza. Yang tak berubah, AIR MINUM SENTIASA PANAS. tak pernah ada ais. haaaaahhh ! awal-awal tu memang semua kecoh cari air sejuk. haha. Tapi akhirnya semua macam dah biasa dengan air suam suam panas tu. Sekarang masih ada tak yang angau dengan kem, jadi dia minum air panas sorangg-sorang kat rumah ? haha

Rindunya dengan semua tu. HAHA. sesungguhnya melalui kursus ini, ketahanan mental semakin kuat. Dah tak mudah nangis dah. Sebelum ney cengeng boleh tahan juga. Sikit2 sedih nak nangis. Sekarang dah okey :) Rindu dengan usikan-usikan kengkawan yang lain masa kursus ney. Macam-macam nama saya dapat. Antaranya :

 * Floriki
* Florence
* Florin
* Flora
* Fiona
* Florentius
* Florenses

Nama yang sangat sepesiall :
* FLUORESCENT
* RINA

Lucu tak lucu ? Boleh pula saya and Jessica mengelirukan mereka yang lain-lain tu sampai mereka tersasul antara saya dan Jessica. Walhal saya and Jessica sangat berbeza. Dia cerah, saya gelap. Dia kurus sikit, saya gemuk sikit. err. HAHA. Dia mata besar, saya mata kecil. Dia tak selalu guna spek, saya 20 hours guna spek. Rambut dia panjang, saya pendek. Paling penting, nama dia JESSICA, saya FLORINA. haha 

Walau apa pun, kursus ini the best ! Sebulan hidup bersama-sama dengan ahli kursus ni membuatkan aku rindu ! :')

Thanks to ex-platun 5 dan platun 3 yang memberikan memori terindah untuk saya sepanjang kursus ini. Tak akan lupa kenangan kita di dusun sana, dan di kem sana :)

Mulai 24 Jun 2012, saya bergelar

PERAJURIT MUDA ASKAR WATANIAH !

tak senang kot nak dapat gelaran ni. Sebulan kau perlu jadi gila dalam kursus seumpama ini !


Friday, 25 May 2012

Selingan Semasa Packing

Sebenarnya nak habiskan sesi packing ni, tapi terstuck kejap depan laptop, cek2 FB. Tiba2 muncul satu notification ni hah. Berkenan dengan satu gambar yang diedit oleh kawan ku. Err. kawan ? haha. Kalau kau tak anggap kawan, nak buat macam mana kan kan kan ? hoho. Aku pura2 buat tak terasa beberapa hari ni, tapi akhirnya hari ni aku betul2 sedar yang kau memang meng-ignore aku. HAHA

Sebenarnya aku tertanya-tanya juga. Kenapa tiba2 jadi begini ahh ? Kali ney tak ada pula aku gaduh dengan kau yang betul2 gaduh. Nampak kau lebih rapat dengan si kawan yang seorang lagi. Jadi tak kisah sangatlah kalau kau tak join2 kami. Tetiba sedar kau jeling aku. err. Bukan jeling. Aku tertangkap mata kau berpusing 189 darjah ke atas bila kau tengok aku. dan reaksi itu wujud bila kau menyampah sangat2 dengan somebody. Okey baiklah. Kau menyampah dengan aku ? AKU saja kan ? jadi, tak payahlah kawan2 yang lain terlibat. Even kau benci or menyampah or meluat nampak aku yang makin hari makin annoying buat kau, makin gedik, makin show off, makin bising ney, tapi tak payah kau nak libatkan orang lain gara2 dia rapat dengan aku. Simple as that. You don't want to talk to me, ignore me. I can handle that. yala. Aku tak bolehlah paksa2 kau suka aku kalau kau memang sudah menyampah tahap dewa dengan aku kan ?

So.. memandangkan kau sudah tetapkan hati kau kali ini dengan misi ignoring ini, aku doakan kau happyla. Tapi sorryla ahh. Aku tahu kau cepat hilang mood kalau nampak muka or dengar suara orang yang kau benci, tapi malangnya semester depan kau perlulah tahan hati ahh. Aku kan sentiasa muncul dalam hidup kau 6 hari seminggu. Kecuali hari ahad kau tiba2 tukar selera ke tempat lain, ataupun kau amik mass lain masa, ataupun kau tidak pegi mass. jadi, kuranglah sikit pertemuan tu. 5 hari tu, nak tak nak terpaksa jugalah kau menghadap muka aku ney. Aku pun akan hormat kebencian kau. Aku sedaya upaya tak akan bercakap dengan kau, tak akan tengok kau, tak akan berdiri di depan kau. Aku cuba, tapi tak janji oke. 

 Memandangkan sabtu ney aku jalan dah, dan ahad ko balik dah, dan aku pasti kita tak akan terjumpa punya, aku ucap kat sini jelah. walaupun aku taw jenguk blog aku ney pun ko menyampah tahap dewa, tapi manala tahu kan ko tetiba nak juga baca2 post2 yang akan lebih meng-annoyed kan kau ini. Aku pun tak tahu kenapa aku susah pula nak mesej ko minta penjelasan ke apa, minta maaf ke.. ntah. Ataupun mungkin sebab aku tahu ko x akan reply punya. bha. Selamat balik kampung. Jaga diri masa cuti. Jangan buat muka ketat di rumah. Tak suka aku tak apa. Kan kau banyak kawan untuk meluahkan. Jangan risau. 4 minggu ney memang tak akan ada muka aku kau jumpa, dan tak akan ada post aku yang kau terbaca. Bha, semoga gembira.

# Aku memang sedar kau tak layan aku dan benci aku. Cuma masa exam isnin lalu aku baru sedar kau menyampah gila dengan aku. Sorrylah. tambah lagi sorg manusia yang ko tak suka kan ? 

Masih AW 1

Sebelum menyimpan laptop kesayanganku ke stor, saya nak mengomel dan menulis dan menconteng banyak2 dalam Facebook dan juga Blog ! hehe. Bukan nak show off, saja2 nak menyatakan bahawa sesungguhnya tika ini saya sangat-sangat merasakan diri ini sangat comel bila buat keputusan nak ikut Askar Wataniah dulu. Nasib baik dah daftar, kalau tak, saya yang memang tak tetap pendirian ni memang dah paksa abang saya beli tiket balik Sabah dah. haha. Thanks bro ! You always there when I need you ! hehe


Barang2 masih bertaburan. Tapi syukurla. Setelah beberapa kali mengemas, *beberapa kali ahh*, kebanyakan barang dah masuk ke dalam bekasnya. Kotak ada 5 :) beg plastik tu ada 1 yang beeeeesar ! Bagasi beeeeesar ada 1, dan bagasi kecil 1. hehe. dan tiba-tiba saya terfikir. BANYAKnya pula barang2 saya ney. Tak sedar punnnn ! dengan bola jaring *belum dikembalikan* dan juga barang2 yang diharamkan sebenarnya ney, saya sangat2 teruja untuk packing sekarang. HAHAHA. Sebenarnya tak, tapi kena paksa diri ! kalau tak, memang esok laaaagi penat ! esok nak rest banyak2 kot. hahaha. Lusa nak jalan dah. Tak tahu macam mana rutin kat sana nanti. 


Okey planning untuk hari ini. Pagi2 dalam pukul 7 pagi camtu, abang senior yang sama2 join Askar Wataniah (AW) ney bawa p jog ! Saya bawa Jess juga tapi beliau tak menjawab mesejku. hoho. Maybe dah tidur, sebab saya mesej tadi pun dah dalam jam 10 kot. hehe. Takpe2, harap esok dia bangun la kan kan kan ? hehehe. Risau pula. Saya ney memang suka outdoor activities tapi memang bukan jenis yang fit fit fit ney. kalau aktiviti lari memang selalu surrender saja. haha. Okey esok jogging. Ehhh ! bukan esok, hari ni ! Lepas tuu, nak sambung packing. rasanya la. haha. Then nak kemas2 bilik yang mesti berterabur gila2 ney. hahaha. Lepas tuuu, petang2 sikit, nak keluar pergi beli2 barang untuk AW ney. Dengan abang safikkkkk ney juga. hehe. Memandangkan kami sama2 pegi AW, jadi kami perlu ber-geng la sepanjang masa. Nanti dah habis AW tak tahu akan bersapa lagi ke tak.. hoho.. lepas tu, kalau sempat, nak pergi Pasar Malam Kerinchi juga. kalau sempatla.. kalau tak, borong semua barang2 kat Mydin or where ever. hehe

Okey baiklah. Malam ney tak plan untuk tidur sebenarnya, tapi tak tahulah kejap lagi kan kan kan ? hehe. Nasib la tak ada movie best2 dalam laptop ney. Semua yang lama2. So, tak ada mood nak tengok, jadi, online sajala. dan macam dah boring pula online lama2, dan tak ada sapa2 nak dikacau. haha. blog ney pun tak rajin update sebenarnya. sebab kalau update mesti merapu. Okey bye. Tak nak merapu dah. HAHAHA

# Need to finish packing........




Thursday, 24 May 2012

Askar Wataniah

Askar Wataniah. Ingatkan 3 minggu saja, rupanya 4 minggu. HAHAHA. Kononnya dah bersyukur sangat2 sebab dah terlepas part paling perit (semestinya), yakni pada minggu last itu. Rupa2nya rektor IPG dah luluskan permohonan kami untuk teruskan kem itu sehingga habis ! I like you Rektor ! hehe.

Okey baiklah. Sebenarnya nak packing.. *duuuuhhhh ! Tapi dari taaaadi nak packing, tak start2. haha. Tak tahu nak pack apa. hehe. sebenarnya dah ada list, tapi jumlah berapa2 yang perlu dibawa tu yang bingung sikit. Yala. Di sana nanti guna baju beloreng, baju kerja dan entah apa2 baju lagi yang sudah semestinya akan membuatkan saya sangat hensem memakainya. alaaaaa. Nak bergambar, tapi malangnya handphone segala pun kena simpan dan dijadikan tebusan oleh abang2 askar di sana nanti. huuuuu. takpa ! hehe. 

Baiklah, 4 weeks. And for sure, kecerahan yang sangat sukar untuk kekal dengan saya ni akan terjejas, Hal ini demikian kerana setakat ini briefing aktiviti kami berkisar tentang KAWAD KAKI, aktiviti HUTAN, aktiviti LARIAN NAIK TURUN BUKIT, dan macam2 ada lagi. haha. Saya ni kira keras dan rock dan tough dan lasak juga, jadi, harapnya dengan bekalan itu saya akan mampu melakukan semua aktiviti dengan jayanya ! Kata Kak Fifi, ada anugerah Peserta Terbaik.. macam berminat, tapi rasa macam tak layakkkk. selama ni tak pernah ikut program tentera ke, polis ke, askar ke apa ke macam ni.. Tapi nak try jugalah untuk mendapatkan anugerah tu. HEHE. Tapi tak dapat takpe, sekurang-kurangnya ikut program ni dapat baaaaaanyak pengalaman, jadi makin tough, jadi fit, jadi gelap *err sedih*, makin kurus, jadi makin ganas, dan.. dapat gaji. hehehe. 

Well. Saya nak bandingkan pic sekarang dengan pic akan datang. HAHA. mesti saaaaangat berubah tu. hehe. 
Gambar latest. Setakat ini. Dengan bantuan pencahayaan jadi nampak semakin cerahhh di sana. hahaha. Saya nak tengok apa yang berubah. Warna kulit sudah semestinya. hoho. 

# Nak packing ! hehe

Something

So.. We are having our break now. 3 weeks holiday. And the others are too busy packing their things and enjoying their moments before leaving Kuala Lumpur to their hometown. ME ? Packing too. Yes. But heading to different place. I registered the Askar Wataniah, and we are going to go through the 3 weeks (4 weeks actually) training. So, I can't have my holiday with my beloved this time :) It's really sad actually. Because I am very excited when ever I'm going home, and knowing that I won't make it this time, It's so frustating and depressing.

I finished my last paper for this semester on Wednesday. Today is Thursday. And I am bored to death. I haven't pack my things but I'm really not in the mood for that. My girl friend :: Cik Lyeen :: left early to Pahang. And I'm feeling like I didn't have anyone else to talk too. Well, there's many 'friends' out there, but there's just no one who can completely suits me, unlike Leen :) when she left, I know that I'm going to stuck inside my room. And I'm right about that. HAHA. I miss you Leen !

Sebenarnya tak tahu apa yang nak dituliskan. Tapi nak tulis juga. Tahu juga tak akan ada sesiapa yang membaca post ney, so, bebas untuk tulis saja apa yang nak dituliskan. Kan2 ? haha. Okey first sekali, nak tulis pasal hati. HAHAHA. Topik favorite semenjak dua menjak ney. hehe. Post2 terdahulu mengenai hope and love yang teruk kan ? so, kali ney pun nak cerita pasal hope and love juga. Tapi lebih kepada  luahan yang selama ni tersimpan :)

Tak tahu nak buat macam mana. Tak tahu harus bagaimana. Chewahh ~ hehe. Sepatutnya dari dulu tak mulakan semua ni. Tapi macam mana juga, dah ter-mula kan. secara tak sengaja or sengaja, tak suka or suka, tak nak or nak, saya dah memulakan semua ni dulu. So, kesannya memang saya perlu tanggung jugala. hehe. susah sebenarnya. Sebab hari2 nampak orang yang kita cuba lupakan. err. bukan lupakan. naturalise kan jadi somebody yang biasa2 saja dalam kehidupan seharian. Ntahlah. Jiwang tak payah cakapla. memang hari2 dok sembang jiwang dengan leen. haha. tapi memandangkan leen takda sekarang, saya sumbat semuanya dalam blog. Okey leen. Sila baca post ini k. hehe

Mungkin sebab sudah terlalu biasa dengan dia, so bila tiba-tiba jadi stranger ney, saya pun ter-kaku la. Sebab kalau selama ni p mana-mana ada orang teman, jadi apa-apa je ada orang yang saya boleh cari dan share semua. Even the smallest part 'till the biggest of it, that someone is there to listen. And bila jadi macam ni sekarang, memang saya terkontang-kanting la. Well, saya masih cari dia sekarang. When all of sudden I don't know who to turn to, when Lyeen is asleep, I'll contact him. Sorry dear you. I'm not used to the current situation but i promise, Next semester everything will be okay. I wouldn't beg for your attention anymore :) Not that I'll find somebody new, but I think the whole 3 weeks will finally taught me to go on without hoping that you'll turn back to me :) I know that you reply my text because you feel pity for me. I know that you care for me, after what had happen because you know nobody is there for me when you suddenly left. I know you did it because you feel pity. pity. pity. pity only.

Benarlah kata2 quotes tu :: Don't expect too much because you end up hurting yourself too much too :: 49 days. And I'm still here. I'm still waiting. I'm still hoping. I'm still crying. Why would every man I love would leave ? except my daddy. HAHA. And why would I be the stupid one to still want you ? the truth is, I can't let go easily, but then, I wouldn't ask someone to stay if they want to leave. That's not love, that's "PAKSAAN" :) It's really hard. It's really hard. Really hard not to look at your eyes, not to wish that you call my name. not to wait for your text. And when I'm talking to you, everything is just different. I'm afraid if I talk too much, I'll annoy you, or I'll talk about the things that you want to forget. that I can't forget. That I forget to forgot.

But then, I know, time will heal everything. So, lets hope this 3 weeks of no meeting, no texting, and no everything, I'm gonna get over you. For me, it would be really hard. Easier for you perhaps :) So, lets hope that I am really moving on. Lagipun, hubungan kerana kasihan tak akan ke mana. Kan Lyeen ? :) It's tiring. When you wait and knowing that it doesn't worth it. I had missed you a lot, all this moment. So, pray for me. so that I will really stop doing everything just to get nothing from you.

And I am very happy to have friends, who were there to listen to the "Broken Part Of Mine". Thanks to Cik Lyeen again and again ! And to Moriss yang sudi mendengar ceritera itu. HAHAHA. And those geng2 yang memahami : My dalenkk Benny, Mr Apikss, Casey bebeh, Jaelle hotty, Mash Goyang2 Kaki, Aida rock and Suri comelll. Tak semua tahu, tapi cukuplah mereka memahami lewat senyuman sayu *cheeewah ! hahahaha. Thanks sebab selama saya emo2 ney, kamu2 semua rajin membawa saya merayau, berenang, berbola tampar, bergossip, berjalan lagi, berchatting.. err. THANKS all of you. Kalau tak memang masih emo gila2 lagi saya ney sampai hari ney. I hope all of you will have the best moment with your family and friends there ! :) Meet again on June !

Feeling yang jiwang ney ditambah pula dengan feeling nak balik Sabah. Ouuuu sedih ! haha. Sedih sangat2. Kalau tak, mesti sekarang pun dok excited nak balik kan kan kan ? huhu. Takpala. Ogos nanti saya balik. Last March pun balik juga, jadi takpalah. Hehe. Last March celebrated Icha * the beautiful and the most missed person * and my Daddy birthday. And this August, I am going to have mine celebrated with them. I LOVE IT and I'm really looking forward to that moment ! hehe. Ouuuu I miss all of you so much !

Well.. Berbalik kepada topik utama. I'm not hoping you'll read this. HAHA. nanti ada pula tindakan yang jiwang-jiwang g. Such as questioning and answering and crying. WOW. Saya tak nak pula kau balik dengan perasaan bersalah kerana kununnya I don't have any friends since you left that you want to left earlier actually but cannot sebab takut saya tak ada teman. Ho yeah. That fact is painful to know. Somehow I wondered, since when did you actually plan to leave ? :) Okey no need to answer. Useless sudah juga. So, have a better life. Hidup baik-baik. Laugh a lot, smile a lot, be happy a lot. I wish nothing but your happiness, although it is not because of me, or with me.

So.. Three weeks. I know I can do this. I know I can get over this. I know I am strong to let go all of this. I hate this feeling. It's hurt. And I hope when we meet again, I can really laugh with no burden lingers in my heart. HAHA. okey leen, thanks for reading :)

# I miss you. HAHA. And it's hurt like hurt yang betul2 painful.

Monday, 23 April 2012

Studyy UAK

Hari ini, UAK pertama saya sejak bergelar pelajar IPG :)

Tamadun Islam dan Tamadun Asia, selama 1 jam 30 minit.
Susah ? Takk juga. Senang ? Tak jugaa. 
Maka, dipendekkan cerita, BOLEHLAAAA..
hehe

Esok esok esok :: English Language Proficiency ::
Lusa lusa lusa :: Pengurusan Kokurikulum ::

Hari ni nak baca ELP tu dengan sepenuh hati. HAHA
The eigth parts of speech harus dikuasai dengan sebenar-benarnya !

Buat sehabis baik ye Floeee

Buat baik-baik kawannn

p/s: Hari ini birthday si kawan :: Roland Dumma ::
Happy birthday kawann ! haha
Nak tuju lagu :: Twinkle Twinkle Little Star ::

Salam sayang , Floe


Saturday, 21 April 2012

Silent Night


Room mate saya balik ke Melaka.
So, I am all by myself tonight.
And guess what ?

I'm thinking about everything that had happen.

I'm thinking about the reasons I cried over and over again. For you.

I'm thinking about how I change myself because of you.

I'm thinking about how much time I had wasted just to wait for your texts.

I'm thinking about how patiently I'd wait for you to call.

I'm thinking about how I smile perfectly when I'm with you.

I'm thinking about how I used to be the real me when I'm with you.

And I'm thinking if you think about me too.

I hate this actually.
I hate everything that makes me cry.
I hate everything that makes me feel unwanted.
I hate everything that makes me smile, then makes me cry.
I hate everything that hurts me.
I hate it when I have to fake myself in front of  you, so that I won't look that broken.

But then, I know something.

The pains makes me stronger. And BEAUTIFUL :)

So, keep hurting me. Keep hurting me.

# I'm wishing that you are happy with your friends :')

Thursday, 19 April 2012

Another Memory

Berpura-pura dan mencuba mengelak.

Akhirnya diri sendiri yang terperangkap.

I just can't face you. 

It's hurt to realise that I am just another memory of yours.

Dan macam selalu, bila berhadapan dengan situasi ini, saya susah untuk melarikan diri.

It's HARD ! But I know I can get over it. But when ?

Tiga tahun setengah lagi. Masih lama.
Perjalanan saya di sini masih panjang.

Untuk sembuh, tiga tahun setengah tu tak lama.
Sembuh ke saya nanti ?

Everything reminds me of something about you.
I had gone through this situation before.
It's damn hurt, painful.

And I am not supposed to start with these things again.

I am not suppose to have this feeling.
I am not suppose to do all these stuff with you.

I am not suppose to fall into any man again.

Saya yang salah. Semuanya dari saya. Jika saya mengabaikan semuanya sebelum ini, semua ini tidak akan pernah terjadi. The same story and pain tak akan berulang. Tak akan sakit sangat. Tak akan jatuh sangat.

I hate myself.
And I hate myself more and more every new day.

# thank you for the memory

Friday, 13 April 2012

Lagi

| Setelah 8 hari sejak detik 'touchinggg' bagi saya tu |

Hari ini indah seperti selalu. hehe

Saja menulis untuk meluahkan sesuatu. Takda sesiapa yang mendengar. cheewwaah. HAHA

Lagi sekali hari ni. Setelah sehari-harian tahan, akhirnya bila tiba waktu malam, kalah juga.
Rasa macam dah baik, dah boleh ketawa macam orang tak betul, tiba-tiba bila sendirian macam ni, lain 
pula jadinya! Sungguh tak kuat saya ni kan kann ? huhu

Sakit tu masih ada. Ubat dah makan banyak kali, tapi tiada kesan.
Teriak untuk ketawa dan ketawa sepuas-puasnya pun masih rasa ada sakit tu.
Bergila-gila dengan mereka-mereka yang happy-go-lucky tu pun masih rasa sakit ni.
Si Lyeen cakap, menyampah tengok muka saya. HAHA. Sayang kau Lyeen :P

Emokah saya ? Seminggu ni ?
TAKlahh. Cukup happy lagi tau. Ketawa sana. 
Ketawa sini. Teriak sana. Teriak sini.
Post itu, post ini. Berenang sana. Netball sana. Bola tampar sana. Outing sana.
Tak cukup lagi ke ?
Sudah cukup sibuk ni. Tak payah buat-buat sibuk lagi.
Minggu depan dah nak duduk Ujian Akhir Kursus.
Macam mana niiiii ??
Tak dapat fokus, tak rajin belajar !
Lyeen !
Kau tampar saya dulu sekali di pipi kanan saya ni !

HAHA

Susah sangatkah nak sembuh ni ?
Tidur, makan, tidur, makan.
Sibukkan diri. Bergembira. Buat banyak aktiviti.
Berdoa. Belajar. Duduk diam-diam. Tengok movie.
Susah ke ?
Tak. Tak sebenarnya.
Cuma saya saja yang menyusahkan diri sendiri.
Saja je, rasa comel je bila rasa begini :)

hmmmm
Susahnya nak hilangkan sakit-sakit ni.
Serius. Sakit sangat-sangat.

:: maaf kalau terbaca entry ini dan termeluat. harap sebelum
kau sampai pada ending ni kau dah selamat meninggalkan belogs saya ::

# Murahnya air mata

Mengorat si Apik

Hari-hari saya mengorat si Apik, tapi gagal.

Hari-hari saya bertanya kepada si Apik, kenapa tak suka saya.

Jawab si Apik : Sebab kau gemuk !

Oh maiii. Kecewa betul saya. HAHA

Moriss jadi saksi betapa setiap hari si Apik menderita kerana
desakan saya. HAHA

Sebenarnya, saya suka mengacau dia sebab dia akan melenting tiap kali
saya bercakap dengannya.

Eeee ~ Comel bhaa si Apik. HAHA

Tapi kalau dia moody, memang moody betul.
Tak boleh kacau, tapi saya kacau juga. HAHA

Okey baiklah.
Anda tertanya-tanya kenapa saya menulis tentang dia ?
Well..
Saya kan minat dia. HAHAHAHAHA

# Soalan wajib tiap kali terjumpa dengan Apik - 
:: Apik, comel kan saya ? Hehe ::

Assignment Semester 1

Sejujurnya, pelaksanaan tugasan pada semester ini bagi saya sangat mengecewakan. Bukan kerana kolaborasi ahli kumpulang kurang, ataupun pemantauan pensyarah tiada, tetapi kesalahan diri sendiri.
Entahlah.. huhu. Saya pun tak tahu kenapa semester ini rasa malas tu dibiarkan bermaharajalela sangat. Sungguh ! Maaflah kepada rakan-rakan sekumpulan yang akhirnya mendapat markah rendah kerana kekurangan saya! Selalu sangat buang masa dengan melakukan kerja-kerja tak berfaedah. Jalan-jalan, bermesej, layan perasaan, tidur, online, baca buku bukan ilmiah, mengumpat. hmmm.

# Azam baharu, perbaiki diri !

Wednesday, 11 April 2012

Gempa Bumi Indonesia

GEMPAR !

Facebook kecoh dengan kejadian-kejadian gegaran bumi Kuala Lumpur, termasuklah
IPG Kampus Bahasa Melayu
yang turut merasakan gegaran itu.

# FAKTA

- Gempa bumi melanda Indonesia, yakni di Acheh dan juga Sumatera.
Gempa bumi dengan magnitud setinggi 8.7/8.9 dan 6.5 skala richter telah berlaku di bawah laut wilayah utara Aceh Indonesia. Gempa tersebut terjadi di sekitar lautan dan menggoncang Banda Aceh pukul 15.39 waktu Indonesia. 

Lokasi yang berhampiran dengan tempat kejadian:
434 km (269 miles) SW of Banda Aceh, Sumatra, Indonesia
550 km (341 miles) SW of Lhokseumawe, Sumatra, Indonesia
963 km (598 miles) W of KUALA LUMPUR, Malaysia
1797 km (1116 miles) WNW of JAKARTA, Java, Indonesia

---------------------------------------
Sungguh ! 
Saya tak sedar pun sebenarnya berlaku gegaran itu, tetapi syukur !
Syukur sangat-sangat ! 
Tiada kejadian yang lebih teruk menimpa bumi Malaysia ini (sepengetahuan saya).

Risau.
Berdebar-debar.
Takut.
Gelisah.
Insaf.

Semuanya ada dalam jiwa saya.

Tiba-tiba terfikir, 
seandainya Tuhan menetapkan saya pergi pada saat ini,
sahlah, memang sedar diri, saya tak akan menyentuh pun pintu Syurga.

Banyaknya dosa hamba-Mu ini Tuhan !

# Tuhan Maha Mengetahui

Monday, 9 April 2012

Macam Sakit

Sakit hati jugala.

Hurt to say,

ONCE you leave, I am not there to wait anymore.

# Future ? I don't know

Sunday, 8 April 2012

Baucer Buku 1 Malaysia

Syukur !
Baucer Buku 1 Malaysia telah 
dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya !

Merayau-rayau di Masjid Jamek dengan
| Casey Bebeh |
| Tadong Hott |
| Joyy DSLR |

Habis juga baucer RM200 to dengan jayanya, 
dan saya ada tambah RM20 jugalah dalam baucer 2. 
HAHA


Barangan yang berjaya disapu dari jam 2.30 PM - 5.40 PM:

[ Kamus Dewan ]
[ Buku Peribahasa Melayu ]
[ Literasi Bahasa Melayu ]
[ Pedagogi Pengajaran dan Pembelajaran ]
[ Murid dan Alam Belajar ]
[ Pengajaran dengan Menggunakan Komputer -Tajuk lupa. buku dah simpan dah..]
[ Buku catatan : almaklumlaa, Floe suka menulis dan menulis ! ]

Dan sempat rembat sebuah Papan Melukis untuk Icha si Comel :)

HAPPYnya ! HAHA


Thanks GOD ! I love You !
For the chance to smile over and over again !


Err.. Today ?

Pesanan : Tuhan ada, even the others left.

# Jangan sakiti aku.



Thankss Moriss MC ! Sebab melayan cerita merapu sa.  HAHA

Ponytail Girls :D


Jeng jeng jeng ! 
hahahahaha

Setelah sekian lama tidak mengikat rambut dengan gaya ini, 
akhirnya ketika Karnival Sukan Wanita di IPG Kampus Bahasa Melayu hari ini
(7 April 2012)
saya mengulang zaman kegemilangan hidup saya !
Zaman budak-budak !
HAHAHA

# comel tak comel, yang penting cute. Err.. HAHAHA


Dengan team Girls Generation sebagai peserta acara Fancy Dress Football, 
this is us ! 
Dari kiri (berdiri),
Eva, Yaya, Floe, Memiey, Jess, Syuhada, Cici, Casey, Kak Zara, Jaell dan Lini :)
dari kiri (duduk):
Suri, Stephy, Nadia, Lyeen :)

Semua ni aksi sebelum benar-benar beraksi di padang IPG KBM :D
HAHA.. sempat pose :D

Bajet comel. Kenyataan : COMEL pada hari ini ! hahahaha

Ini diaaa.. Pemain import ini :D

Dengan mekapnya, dengan contengan mukanya,
dengan skirt koyak-koyaknya, dengan baju BIGnya..
Maintain comel ! :)


Dan ini aksi apabila kami 'menggedik' di tengah-tengah padang :D haha



Bayangkan. 
Berlari-lari anak + ketawa-ketawa + aksi gedik + teriak-teriak = BEST !

HAHA

Jess sedang mengejar bola ! WOW ! haha









Setelah tamat perlawanan, semuanya tersenyum lucu + penat :)

kata c Jess : VERY the good ahh game tadi ! best ! haha



Last but not least,
terima kasih untuk Ekin ( tudung kelabu, kasut pink, berspek mata)
yang telah sudi meng-upload gambar ke facebook untuk saya upload ke dalam belogss ini :)


# Puasnya hati bermain bola, dan berlari pusing Universiti Malaya tadi :)
Rugi siapa2 yang tidak join program ni !
Esok nak post tentang Aktiviti Gotong-royong Cegah Denggi lagi, kalau sempat ! hehe

Friday, 6 April 2012

05 April 2012


THURSDAY


05 APRIL 2012


01.32 AM


# moments to be remembered.

Hurt

There's so much I want to tell somebody,
but I don't know to whom and how to start.

Thanks Lyeen :') for the smiles you give me when I'm totally down :')


Damn hurt. Damn painfully.

Damn.

Damn.

Damn.

It is not you that hurt me the most, it's me. It's me that hurt myself the most.

# second time. Deeper. Painful.

But I won't beg for you to stay.

I won't.

I won't.


# It's gonna be a long night to heal, with tears and the memories. 

Different story, same result. 
PAIN

Somebody

# Lalalalala

Just Beacuse


# It's hard to speak when they tears are so excited maw keluar :')