Friday, 25 May 2012

Selingan Semasa Packing

Sebenarnya nak habiskan sesi packing ni, tapi terstuck kejap depan laptop, cek2 FB. Tiba2 muncul satu notification ni hah. Berkenan dengan satu gambar yang diedit oleh kawan ku. Err. kawan ? haha. Kalau kau tak anggap kawan, nak buat macam mana kan kan kan ? hoho. Aku pura2 buat tak terasa beberapa hari ni, tapi akhirnya hari ni aku betul2 sedar yang kau memang meng-ignore aku. HAHA

Sebenarnya aku tertanya-tanya juga. Kenapa tiba2 jadi begini ahh ? Kali ney tak ada pula aku gaduh dengan kau yang betul2 gaduh. Nampak kau lebih rapat dengan si kawan yang seorang lagi. Jadi tak kisah sangatlah kalau kau tak join2 kami. Tetiba sedar kau jeling aku. err. Bukan jeling. Aku tertangkap mata kau berpusing 189 darjah ke atas bila kau tengok aku. dan reaksi itu wujud bila kau menyampah sangat2 dengan somebody. Okey baiklah. Kau menyampah dengan aku ? AKU saja kan ? jadi, tak payahlah kawan2 yang lain terlibat. Even kau benci or menyampah or meluat nampak aku yang makin hari makin annoying buat kau, makin gedik, makin show off, makin bising ney, tapi tak payah kau nak libatkan orang lain gara2 dia rapat dengan aku. Simple as that. You don't want to talk to me, ignore me. I can handle that. yala. Aku tak bolehlah paksa2 kau suka aku kalau kau memang sudah menyampah tahap dewa dengan aku kan ?

So.. memandangkan kau sudah tetapkan hati kau kali ini dengan misi ignoring ini, aku doakan kau happyla. Tapi sorryla ahh. Aku tahu kau cepat hilang mood kalau nampak muka or dengar suara orang yang kau benci, tapi malangnya semester depan kau perlulah tahan hati ahh. Aku kan sentiasa muncul dalam hidup kau 6 hari seminggu. Kecuali hari ahad kau tiba2 tukar selera ke tempat lain, ataupun kau amik mass lain masa, ataupun kau tidak pegi mass. jadi, kuranglah sikit pertemuan tu. 5 hari tu, nak tak nak terpaksa jugalah kau menghadap muka aku ney. Aku pun akan hormat kebencian kau. Aku sedaya upaya tak akan bercakap dengan kau, tak akan tengok kau, tak akan berdiri di depan kau. Aku cuba, tapi tak janji oke. 

 Memandangkan sabtu ney aku jalan dah, dan ahad ko balik dah, dan aku pasti kita tak akan terjumpa punya, aku ucap kat sini jelah. walaupun aku taw jenguk blog aku ney pun ko menyampah tahap dewa, tapi manala tahu kan ko tetiba nak juga baca2 post2 yang akan lebih meng-annoyed kan kau ini. Aku pun tak tahu kenapa aku susah pula nak mesej ko minta penjelasan ke apa, minta maaf ke.. ntah. Ataupun mungkin sebab aku tahu ko x akan reply punya. bha. Selamat balik kampung. Jaga diri masa cuti. Jangan buat muka ketat di rumah. Tak suka aku tak apa. Kan kau banyak kawan untuk meluahkan. Jangan risau. 4 minggu ney memang tak akan ada muka aku kau jumpa, dan tak akan ada post aku yang kau terbaca. Bha, semoga gembira.

# Aku memang sedar kau tak layan aku dan benci aku. Cuma masa exam isnin lalu aku baru sedar kau menyampah gila dengan aku. Sorrylah. tambah lagi sorg manusia yang ko tak suka kan ? 

No comments:

Post a Comment